高三英語語法復習24教學設計

  高三英語語法復習24教案

第二十四章  非謂語動詞
    動詞不定式:
    1.It is often difficult to _____ what to do.
    A. decide yourself B. decide         C. decide oneself D. decide himself
    譯文:經常很難決定自己要做什么。
    2. "We just saw John at the bookstore."  "That's strange; I didn't think he _____ back until tomorrow."
    A. will come      B. was to come        C. is coming      D. is to come
    譯文:“我們剛剛在書店看到了約翰。”“這就怪了,我原以為他明天才會回來。”
    3."Did you have trouble with your car this morning?"      "Yes, but I finally managed _____."
    A. to get staring it      B. it to get started   C. to get it started      D. getting started it
    譯文:“今天早上你的車出故障了嗎?”“是的,但是我最后終于設法啟動了它。”
    4.I found ________ to answer all the question within the time given.
    A. no possibility B. there was impossibility       C. impossible     D. it impossible
    譯文:我發現在限定的時間內回答所有的問題是不可能的。
    5.If you don't like to swim, you ______ stay at home.
    A. may well         B. may be as well           C. may just as well D. may be well
    譯文:如果你不愛游泳,那你還是呆在家里好。
    6.John wanted me to ask you ____ with me.
    A. coming        B. to have come       C. to come     D. to be coming
    譯文:約翰想我要求你來跟著我。
    7.You _______ that building after dark.
    A. have no business for entrance   B. have no reason entering    C. have no reason to enter      D. do not have business to entering
    譯文:天黑之后,你沒有任何理由進入那棟建筑。
    8. I'm hungry. Get me something ____.
    A. eat B. to eat  C. eating   D. for eating
    譯文:我餓了,給我點吃的東西。
    9.My brother is here ______ study English.
    A. for B. ago     C. to D. by
    譯文:我弟弟在這里學習英語。
    10.Tom _____ when they spoke ill of him.
    A. happened to be passed B. happened to be passing by       C. happened passing by    D. happened to passed
    譯文:當他們正在說湯姆的壞話時,他正好走過那里。
    11.We all hope ____ scientists.
    A. become     B. to become      C. becoming    D. became
    譯文:我們都希望成為科學家。
    12.The boy refused ______ for climbing the tall tree.
    A. to pay B. to be paid       C. being paid D. paying
    譯文:這個男孩拒絕為爬上這棵高樹而付錢。
    13.I happened ____ the article when he asked me about it.
    A. having read B. to have read          C. to be read        D. reading
    譯文:當他問我關于這篇文章的情況,我碰巧已經讀過。
    14.______ is to struggle.
    A. Living B. Live       C. To live    D. To be lived
    譯文:生存就是斗爭。
    15.At last the enemy soldiers had no choice but _____ their guns.
    A. to lay down           B. lie down        C. laying down D. lay down
    譯文:最終,敵人沒有別的選擇只好放下他們的搶。
    16.They would do everything except ______ a moon landing.
    A. to make     B. made       C. making     D. make
    譯文:除了在月球降落之外,他們什么都要做。
    17.Last summer I took a course on ___________.
    A. how to make dresses        B. how dresses be made         C. how to be made dresses D. how dresses to be made
    譯文:去年夏天我上了如何做衣服的課。
    18.Tell us _____ next.
    A. how to do       B. what to do        C. how do        D. what do
    譯文:請告訴我們下一步該做什么?
    19.He wants to know ___ to help her when she is in trouble.
    A. what will do B. what he should do      C. how to do D. what will he do
    譯文:他想知道當她在困難時,他應該幫她做些什么。
    20. Don't stop trying. We'll be sure _____.
    A. succeed       B. succeeding          C. of succeeding  D. to succeed
    譯文:不要停止試驗,我們一定會成功的。
    21. With my father ______ I wanted to try it again.
    A. helping    B. help  C. helped    D. to help
    譯文:在我父親的幫助下,我想再試一次。
    22. In the film, the battle is made ______ in the winter.
    A. to take place           B. take place      C. took place D. had took place
    譯文:在電影中,這場戰爭安排在冬天發生。
    23. He is the first _____ at the meeting.
    A. spoke B. had spoken         C. to speak    D. speaking
    譯文:他是第一個在會上發言的人。
    24. He was too young _____ with a family.
    A. being burdened B. burdened         C. to be burdened D. burdening
    譯文:他太年輕而不能養活一個家庭。
    25. I am ______ willing _____something for the old living around here.
    A. very; doing B. very; to do         C. enough; do  D. too; to do
    譯文:我非常愿意為住在這里的老人做點兒事情。
    26. _______ the room temperature, he added some coal into the stove.
    A. Keep up       B. In order keep up     C. So as to keep up      D. To keep up
    譯文:為了保持房間的溫度,他往爐子里加了些煤。
    27. It is very kind ____ the machine for us.
    A. for you to repair  B. for you repairing C. of you to repair D. of you repairing
    譯文:謝謝你為我們修理車床。
    28. The machine is rather difficult _______.
    A. to repair         B. to be repaired   C. repairing          D. being repaired
    譯文:這種機器很難修理。
    29.  The table is hard _____. It is too heavy.
    A. move away B. to move away         C. to be moved D. to move them away
    譯文:這張桌子太重了,很難移動。
    30. She likes ______ in public.
    A. praised       B. to praise          C. to be praised  D. praising
    譯文:她喜歡在公眾面前受到表揚。
    31. She was said ____ a fairy one day.
    A. to meet        B. meeting          C. to have met          D. having meeting
    譯文:據說她有一天遇到了神仙。
    32. He is said ______ his work in his own room now.
    A. he is doing       B. to be doing     C. doing  D. be doing
    譯文:據說他正在他自己的房子里做工作。
    33. I won't have you _____ up and down all day.
    A. ran  B. running      C. run  D. to run
    譯文:我沒有讓你整天都跑上跑下的。
    34. I wish to finish my work and _____away.
    A. get B. getting         C. to get D. got
    譯文:我希望完成工作,并且離開這里。
    答案:1.B 2.B 3.C 4.D 5.C 6.C 7.C 8.B 9.C 10.B 11.B 12.B 13.B 14.C 15.A 16.D 17.A 18.B 19.B 20.D
    21.D 22.A 23.C 24.C 25.D 26.D 27.C 28.A 29.B 30.C 31.C 32.B 33.B 34.A
    動名詞:
    1. _____ is not easy.
    A. For cook B. To cooking C. Cooking D. Cook
    譯文:烹調并不簡單。
    2. There's no use _____ over spilt milk.
    A. to cry B. crying        C. cry D. cried
    譯文:覆水難收。
    3. I would appreciate _______ me know as soon as possible.
    A. your letting B. you to let      C. your allowing          D. you to allow
    譯文:我很高興你會盡快讓我知道這件事情。
    4. "Is John sick?"   "Yes. ______ all night in the rain caused him to catch a cold.
    A. He worked         B. To have worked        C. working         D. His working
    譯文:“約翰生病了嗎?”“是呀,他整夜在雨中干活使他感冒了。”
    5. His favorite sport is ________ football.
    A. to play the B. playing the        C. playing    D. play
    譯文:他最喜愛的運動是踢足球。
    6. Yesterday I was busy______ things ready for trial production. Otherwise I would have taken part in that discussion.
    A. to get B. get         C. having got        D. getting
    譯文:昨天我忙于為產品試制做準備,另外,我還要參加那個討論。
    7. The book is not worthy of ____.
    A. to translate B. to be translated         C. translating D. being translated
    譯文:這本書不值得翻譯。
    8. The old professor wanted a quiet room for the night because he just couldn't stand _______ in a noisy room.
    A. having slept B. sleep          C. being slept D. sleeping
    譯文:這位老教授想要一個安靜的房間過夜,因為他無法忍受睡在這樣吵鬧的一個房間里。
    9. She had no difficulty ____ the problem.
    A. working out B. having worked out        C. to have worked out     D. to work out
    譯文:她解出這道題沒有遇到困難。
    10. Though the meeting about to end and everybody was in a hurry to leave, Richard _________ several questions.
    A. insisted to ask B. insisted asking         C. insisted on asking  D. insisted to asking
    譯文: 盡管會議即將結束,大家都忙著要離開,理查德卻執意要問幾個問題。
    11. The way he talks simply intolerable. I object to ______ like a child.
    A. treat B. treated         C. being treated D. treating
    譯文:他說話的那種方式簡直叫人難以忍受,我反對把我當成孩子對待。
    12. What about ___ a film this evening?
    A. see B. to see        C. seeing          D. seen
    譯文:今晚去看場電影如何?
    13. I hope you don't mind ______ you all this.
    A. to tell B. to have told        C. to be telling          D. my telling
    譯文:我希望你不介意我告訴你關于這件事情的所有一切。
    14. The students were interested in _____ a field trip to the National History Museum, but they were not able to raise enough money.
    A. take B. to take          C. taking D. took
    譯文:學生們對到國家歷史博物館作一次野外旅游很感興趣,但他們沒能湊到足夠的錢。
    15. The dog was lucky that it just missed _____.
    A. catching           B. to be caught         C. being caught D. to catch
    譯文:這只狗沒有被捉住真幸運。
    16. Sometimes new ideas have to be tested many times before _____.
    A. accepting fully B. being fully accepted          C. fully accepting          D. fully being accepted
    譯文:有時一個新的想法在被完全接受之前要測試許多次。
    17. The bill is a measure necessary to afford ______ labor.
    A. to protect B. protect             C. protecting D. being protected
    譯文:這條法案是提供保護勞工所必要的措施。
    18. The child deserves ________.
    A. punishing B. punished         C. having punishing D.
    譯文:這孩子該受懲罰。
    19. I hate _____ in public.
    A. smoking  B. to be smoke          C. for smoking D.
    譯文:我討厭在大庭廣眾面前吸煙。
    20. Don't you remember ______?
    A. seeing the man before      B. to see the man before      C. saw the man before          D. to have seen the man before
    譯文:你記得從前曾經見到過這個嗎?
    21. I shall never forget _____ late Premier Zhou during his inspection of our factory.
    A. meet B. to meet          C. meeting    D. have meeting
    譯文:我永遠也不會忘記,在已故的周總理視察我們廠時,我見到他的情景。
    22. I bitterly regret ________ him he story yesterday.
    A. to tell B. to have told         C. to be telling D. having told
    譯文:我非常后悔昨天給他講了那個故事。
    23.  Let's ________ about our examination results.
    A. to stop to worry B. stop to worry         C. stop worry          D. stop worrying
    譯文:我們不要再為考試的成績擔憂了。
    24. I prefer _____ rather than sit idle.
    A. to work       B. working        C. for working         D. work
    譯文:我寧愿工作而不愿意閑坐著。
    25. Please go on _____ the same exercise.
    A. do B. done             C. to do D. doing
    譯文:請接著做這同一個練習。
    26. My transistor radio isn't working. It _____.
    A. need repairing B. needs repairing         C. needs to repair D. need to repair
    譯文:我的半導體收音機不能用了,它需要修理。
    27. These plants want ______.
    A. to water         B. to be watered         C. watered       D. being watered
    譯文:這些植物需要澆水。
    28. These children require ______.
    A. to be looking after        B. to be looked       C. looking after D. to looked after
    譯文:這些孩子需要人們照顧。
    答案:1.C 2.B 3.C 4.D 5.C 6.D 7.B 8.D 9.A 10.C 11.C 12.C 13.D 14.C 15.C 16.B 17.C 18.A 19.A 20.A
    21.C 22.D 23.D 24.A 25.D 26.B 27.B 28.C
    分詞:
    1. He's _______ because he has won the prize.
    A. nervous       B. satisfying         C. excited         D. exciting
    譯文:他感到很激動,因為他得了獎。
    2. I'm _____ at your success.
    A. pleasing          B. pleasant         C. pleased           D. please
    譯文:我對你的成功感到非常高興。
    3. Mr. Brown is _____ respected by his colleague.
    A. very B. much        C. rather     D. extremely
    譯文:布朗先生很受他的同事們尊敬。
    4. His explanation made the problem _______.
    A. even more complicated       B. to be even more complicated      C. that is became even more complicated        D. be even more complicated
    譯文:他的一番解釋使問題變得更加復雜了。
    5. What he said made me ______.
    A. to surprise           B. surprising        C. surprised D. surprise
    譯文:他說的話使我感到很吃驚。
    6. My sister got a new suit ______ for me.
    A. making          B. made           C. to make    D. make
    譯文:我姐姐為我定制了一套新衣服。
    7. These students are quick at learning. We'll have them _____ in new methods.
    A. to train        B. for training        C. train D. trained
    譯文:這些學生學得很快,我們將用新方法來訓練他們。
    8. When she returned home, she found the window open and something ______.
    A. stolen B. missed        C. to be stolen D. to steal
    譯文:當他回家時他發現窗戶開著,有些東西被偷了。
    9. He read a book _______ for the bus.
    A. to wait     B. to be waiting       C. waiting        D. waited
    譯文:他看書來等汽車。
    10. Night _____ , we hurried home.
    A. fall B. fallen            C. falling D.
    譯文:夜幕降臨,我們匆匆回家。
    11. She is writing a letter to a friend of hers, _____ him to attend the party.
    A. having invited B. inviting           C. to invite  D. invited
    譯文:她寫信給她的朋友邀請他出席這次晚會。
    12. ______ his work, he went to play basketball.
    A. Having done B. Doing          C. Done          D. He has done
    譯文:做完了工作,他去打籃球。
    13. ______ into many languages, the book is well known all over the world.
    A. Having been translated B. To be translated         C. Having translated     D. Being translated
    譯文:這本書被譯成許多種語言,這本書已聞名于世界。
    14. _____ a shy man, Einstein did not attend the public celebration on his fiftieth birthday.
    A. Was B. He is       C. Being     D. He was
    譯文:由于愛因斯坦是個害羞的人,他沒有出席五十歲的生日慶祝會。
    15. _____ and _____, they ran out of the room.
    A. Being excited; happily          B. Exciting; happy        C. Excited; happy          D. Exciting; happily
    譯文:由于激動和高興,他們跑出了房間。
    16. ______ what you said, you should be praised.
    A. To judge from B. Being judged         C. Judge from D. Judging from
    譯文:從你說的話來判斷,你應該受表揚。
    17.  The bridge _____, the people _____ by both sides of the river were wild with joy.
    A. having completed; living B. completed; living      C. completed; lived   D. had completed; living
    譯文:橋修好時住在河兩岸的人們非常高興。
    18. _____ several times, they need some encouragement.
    A. Fail B. Failed         C. Being failed D. Having failed
    譯文:由于已經失敗了好幾次,他們需要得到一些鼓勵。
    答案:1.C 2.C 3.B 4.A 5.C 6.B 7.D 8.A 9.C 10.C 11.B 12.A 13.A 14.C 15.C 16.D 17.B 18.D

Copyright 2007 - 2012 www.tanakamoyo.com,All Rights Reserved
sky彩票 喀什市 | 九龙城区 | 阳谷县 | 庄浪县 | 高邑县 | 白城市 | 桃园县 | 海南省 | 十堰市 | 连城县 | 霍林郭勒市 | 盐山县 | 平谷区 | 柏乡县 | 新安县 | 贵州省 | 石柱 | 博白县 | 阿合奇县 | 六枝特区 | 漳州市 | 聊城市 | 临邑县 | 莱芜市 | 无棣县 | 伊金霍洛旗 | 南宫市 | 弋阳县 | 陕西省 | 东辽县 | 宜宾县 | 河北区 | 仙居县 | 石狮市 | 遂平县 | 叙永县 | 巴中市 | 卢龙县 | 清涧县 | 永福县 | 新闻 | 射阳县 | 稷山县 | 精河县 | 厦门市 | 夹江县 | 松桃 | 洛南县 | 兴隆县 | 开化县 | 蓬莱市 | 文登市 | 阳山县 | 南岸区 | 南汇区 | 石林 | 正蓝旗 | 达尔 | 历史 | 虎林市 | 乐山市 | 望奎县 | 黄梅县 | 当雄县 | 闽清县 | 商丘市 | 洮南市 | 开江县 | 寻甸 | 班戈县 | 涿鹿县 | 固阳县 | 富阳市 | 夏邑县 | 江山市 | 南皮县 | 和平县 | 连州市 | 垣曲县 | 新宁县 | 伊金霍洛旗 | 准格尔旗 | 额尔古纳市 | 通渭县 | 乌鲁木齐市 | 临邑县 | 昂仁县 | 金阳县 | 亚东县 | 黔江区 | 玉门市 | 玉门市 | 澜沧 | 涟源市 | 称多县 | 宁都县 | 普兰店市 | 禄丰县 | 嫩江县 | 射洪县 | 榆中县 | 南通市 | 确山县 | 梁山县 | 措勤县 | 保山市 | 开阳县 | 信丰县 | 金山区 | 南投县 | 麻江县 | 安吉县 | 华阴市 | 安溪县 | 徐水县 | 灵丘县 | 永年县 | 延津县 | 丹巴县 | 浦北县 | 桂阳县 | 德昌县 | 桂平市 | 富民县 | 新田县 | 菏泽市 | 托克托县 | 当雄县 | 洛宁县 | 凤山市 | 民权县 | 广平县 | 瑞安市 | 平凉市 | 海伦市 | 南城县 | 石阡县 | 巴青县 | 洛隆县 | 高雄市 | 固原市 | 财经 | 微山县 | 新建县 | 宿松县 | 汾阳市 | 襄城县 | 西乌 | 浑源县 | 林周县 | 太仆寺旗 | 松溪县 | 綦江县 | 手机 | 潞西市 | 手机 | 长寿区 | 清水县 | 申扎县 | 新田县 | 靖江市 | 芷江 | 高淳县 | 肃北 | 博乐市 | 美姑县 | 阿拉善右旗 | 刚察县 | 克山县 | 辉县市 | 通江县 | 玉屏 | 和硕县 | 阳城县 | 朝阳市 | 休宁县 | 宝清县 | 曲阳县 | 班戈县 | 绵阳市 | 延寿县 | 宜兰县 | 湖北省 | 灵石县 | 商丘市 | 拉萨市 | 迁西县 | 广昌县 | 平江县 | 屏山县 | 得荣县 | 昭觉县 | 平武县 | 南雄市 | 南丰县 | 武平县 | 南开区 | 息烽县 | 玉山县 | 稷山县 | 全州县 | 涞源县 | 田东县 | 山阴县 | 九江县 | 尼玛县 | 满城县 | 海宁市 | 建瓯市 | 余干县 | 舒城县 | 樟树市 | 永泰县 | 辽阳县 | 武强县 | 迁安市 | 华坪县 | 淄博市 | 吉木萨尔县 | 威信县 | 溧阳市 | 黔西县 | 察哈 | 盐山县 | 安阳县 | 永善县 | 措勤县 | 三都 | 略阳县 | 普洱 | 松潘县 | 重庆市 | 桐梓县 | 邵阳市 | 长治县 | 类乌齐县 | 禹州市 | 洮南市 | 伊吾县 | 三明市 | 林芝县 | 高淳县 | 湘乡市 | 勐海县 | 晋中市 | 汝州市 | 六枝特区 | 尼勒克县 | 兴海县 | 秦安县 | 西乌 |