高三英語語法復習20教案

  高三英語語法復習20教學設計

 第二十章 動詞時態
    一般現在時
    1.  Mr. Brown _____ to work by bus every day.
    A. is traveled          B. has been travelling C. travels D. has traveled
    譯文:布朗先生每天都坐公共汽車去上班。
    2. She _____ by nature a kind-hearted woman.
    A. has B. is C. does D. were
    譯文:她天生就是一個有善心的女人。
    3. Kepler proved that the sun _____ the center of the solar system.
    A. has B. has been         C. had been         D. is
    譯文:開普勒證明了太陽是太陽系的中心。
    4.It seldom _____ in Kunming in winter
    A. snow B. is snowing        C. snowed D. snows
    譯文:冬天的昆明很少下雪。
    5.Out _____ the cat from the bottom of the box suddenly.
    A. has ran        B. is running        C. runs D. run
    譯文:貓突然從盒子里跑了出來。
    6. A mother who _____ her son will do anything for his happiness.
    A. is loving        B. loves           C. loved        D. has loved
    譯文:一位疼愛兒子的母親會為了他的幸福做任何事情。
    7.The No.8 bus _____ to the station, and not to our school.
    A. has gone         B. has been going              C. is gone  D. goes
    譯文:8路公共汽車是去火車站的,不是去我們學校的。
    8. I _____ her the news that our country will explore the west.
    A. will tell       B. told      C. is telling         D. tell
    譯文:我把我們國家將要開發西部的這條消息告訴給她。
    9. When you _____ an object, you will want to know the size of the object.
    A. will examine B. examine        C. examined D. examines
    譯文:當你檢查一件物品的時候,你一定想知道這個物品的尺寸。
    10.If it _____, the match will be postponed.
    A. is raining B. has been raining C. has rained D. rains
    譯文:如果下雨的話,比賽就推遲舉行。
    11.Although he _____ busy tomorrow, he will still go to the hospital to visit his wife.
    A. will be      B. is going to be C. was D. is
    譯文:盡管明天他會很忙,但他仍然會來醫院去看他的妻子。
    12.In an electrical formula, the capital letter "I" _____ for current.
    A. stand B. will stand         C. is going to stand D. stands
    譯文:在電學公式中,大寫字母“I”代表電流。
    答案:1.C 2.B 3.D 4.D 5.C 6.B 7.D 8.D 9.B 10.D 11.D 12.D
    現在進行時
    1.Now plastics materials _____ many other materials in our daily life.
    A. replace   B. are replacing          C. will replace D. replaces
    譯文:現在塑料材料正在取代我們日常生活中的好多其它材料。
    2.Listen, the man _____ with his wife!
    A. quarreling          B. is quarreling        C. quarreled D. quarrels
    譯文:聽,那個人正在跟他的妻子吵架。
    3.Miss Lin _____ about the food she has at lunch.
    A. complaining always        B. has always been complained     C. has always complained          D. is always complaining
    譯文:林小姐一直在抱怨午餐時她吃的食物。
    4.He _____ at home these days.
    A. is staying      B. stays        C. stayed D. has stayed
    譯文:這些天他一直呆在家里。
    5.How _____ on with your new job these days?
    A. have you been getting        B. are you getting      C. did you get D. have you got
    譯文:這些天你的新工作進展如何?
    6.The professor _____ his own letters when his secretary is ill.
    A. typed B. has typed         C. typing D. is typing
    譯文:教授的秘書生病的時候,他自己打信。
    答案:1.B 2.B 3.D 4.B 5.B 6.D
    一般將來時
    1. I _____ you a gift next week.
    A. shall be giving B. shall have given        C. shall give D. would give
    譯文:我下個星期給你一份禮物。
    2.I promise you that I _____ an answer tomorrow.
    A. shall be giving B. shall have given         C. shall give D. will give
    譯文:我答應你明天給你一個答復。
    3.They _____ Beijing in spring every year.
    A. shall visit B. will visit              C. have visited D. visited
    譯文:他們今后將在每年的春天去北京。
    4.If water is distilled(蒸餾), it _____ quite tasteless.
    A. become       B. will become        C. became         D. becomes
    譯文:如果水蒸餾了,那么就會變得沒有味道。
    5. They _____ the computer design problem this afternoon.
    A. will have discussed         B. are going to discuss          C. shall discuss          D. will be discussing
    譯文:他們打算下午討論計算機設計問題
    6.Ann _____ the first party in her life tomorrow night.
    A. gives B. is giving          C. is given     D. has given
    譯文:安要在明天晚上開她生命中的第一個晚會。
    7.Before the end of this year, air pollution _____ a serious problem that jeopardizes the health of human race.
    A. will be become B. will have been become            C. will become D. will have become
    譯文:今年年底之前,空氣污染就會變成一個危害人類健康的大問題。
    8.The manager _____  all the applicants tomorrow afternoon.
    A. will be seeing B. has been seeing           C. will be seen D. sees
    譯文:明天下午,經理會見所有的申請者。
    答案:1.C 2.D 3.B 4.B 5.B 6.B 7.D 8.A
    一般過去時
    1. I _____ half the way to school yesterday.
    A. had run     B. had run        C. ran          D. had been running
    譯文:我昨天上學的時候有一半路是跑著去的。
    2.When I was young, I _____ to school every day.
    A. walked     B. was walking          C. had walked D. did walk
    譯文:當我年輕的時候,我每天都是步行去學校的。
    3. He was ____ when I walked into the room.
    A. ready for leaving B. about to leave      C. in the point of leaving        D. most ready to leave
    譯文:我進房間的時候,他正準備離開。
    4.She said that she would visit us when we _____.
    A. are back        B. had back       C. were back       D. will be back
    譯文:她說我們回來的時候她會來看望我們。
    5.Hello! I _____ you _____ here.
    A. don't know, were B. hadn't known, are        C. haven't known, are        D. didn't know, were
    譯文:你好!我還不知道你在這呢。
    答案:1.C 2.A 3.B 4.C 5.D
    現在完成時
    1.I _____ much of the book but I don't find it interesting.
    A. read B. am reading       C. have read       D. have been reading
    譯文:我已經讀了這本書的大部分,但我沒發現有什么有趣的。
    2.Stephen _____ tennis for five years but he doesn't play now.
    A. played B. plays        C. has played D. had played
    譯文:史蒂芬已經玩了五年網球,但是他現在不玩了。
    3. I _____ her four times in the last four days.
    A. have met     B. met      C. meet   D. had met
    譯文:在過去的四天中我已經遇到她四次了。
    4.He _____ for three years.
    A. has joined B. has been in the army          C. joined D. has served in the army
    譯文:他已經在軍隊中服役三年了。
    5.It is two years since he _____ his hometown.
    A. has been away from          B. left          C. has left  D. had left
    譯文:他離開家鄉已經兩年多了。
    6. Hand in your papers when you _____ the test.
    A. are finishing B. will finish        C. will have finish D. have finished
    譯文:等你結束考試的時候別忘了把試卷交上來。
    7.Is this the first time you _____ Beijing?
    A. had been to B. has been to         C. have been to          D. are to
    譯文:這是你第一次去北京嗎?
    8."Where is your brother?"      "He _____."
    A. is just going B. is just gone          C. has just gone D. has already
    譯文:“你的哥哥在哪里?”  “他剛剛走。”
    9.Her grandfather _____ ill for many years.
    A. has been       B. has fallen        C. got D. has got
    譯文:她的祖父已經病了好多年了。
    10."Why haven't John arrived?"    "He _____ return this book."
    A. has been to B. has gone to         C. is coming to          D. had been
    譯文:“約翰怎么還沒到呢?”“他去還書了。”
    答案:1.C 2.C 3.A 4.B 5.B 6.D 7.C 8.C 9.A 10.B
    現在完成進行時
    1.  We _____ on it for many hours but we have not yet already any conclusion.
    A. work B. are working         C. have been working D. have been worked
    譯文:我們已經一起工作好多小時了,但是仍然沒能得出結論。
    2. Every evening since last Christmas, I _____ my dog out for a walk in the park.
    A. am taken B. am taking            C. take D. have been taking
    譯文:自從去年圣誕節以來,我每個晚上都要帶上我的狗到公園散步。
    3.Mr. Lee _____ here six years next July.
    A. shall live         B. will be living        C. will have been living       D. will have lived
    譯文:李先生到明年六月就在這住滿六年了。
    答案:1.C 2.D 3.C
    過去完成時態
    1.I wondered if she _____.
    A. has arrived B. arrived        C. had arrived D. was arriving
    譯文:我想知道她是否到了。
    2.He said that he _____ here for two hours.
    A. has stayed B. stayed         C. stay D. had stayed
    譯文:他說他已經在這呆了兩個小時了。
    3.  Scarcely _____ the lightening when I heard a clap of thunder.
    A. had I seen           B. have I seen         C. I had seen        D. I have seen
    譯文:我剛一看見閃電就聽到了一聲雷響。
    4.He left the laboratory after he _____ the experiment.
    A. finishes        B. would finish        C. had finished D. finished
    譯文:等到做完實驗他才離開實驗室。
    5.By the end of last term, we _____ English for two years.
    A. have studied B. have been studied          C. would studied D. had studied
    譯文:到上學期末,我們已經學習兩年英語了。
    6.It _____ cats and dogs for over a week and the downpour had caused landslides in many places.
    A. rained     B. had rained       C. was raining           D. had been raining
    譯文:過去的一個禮拜中一直在下傾盆大雨,大雨已經導致了許多地方山體滑坡。
    7.The teacher told us that we _____ two experimental lessons by the end of this term.
    A. had had        B. have had            C. shall have had D. should have had
    譯文:老師告訴我們這學期期末之前我們要上兩堂實驗課。
    答案:1.C 2.D 3.A 4.D 5.D 6.D 7.D
    過去進行時
    1.I shall tell you what he _____ at three o'clock yesterday afternoon.
    A. had done           B. has done          C. has been doing D. was doing
    譯文:我會告訴你昨天下午三點他在做什么。
    2.  She _____ English broadcast when I came in.
    A. listens to            B. listened to       C. is listening to       D. was listening to
    譯文:我走進去的時候她正在聽英語廣播。
    3.  He was always _____ fault with other people though he didn't do his own work properly.
    A. finding           B. seeking        C. looking for          D. putting
    譯文:盡管他自己做的工作不怎么樣,但是他總是挑別人的毛病。
    4."What is the matter?"   "Nothing, I _____ about my problem in homework."
    A. just thought B. have just been thinking          C. was just thinking D. have just thought
    譯文:“怎么了?” “沒什么,我剛才在思考一道作業中的問題。”
    5.He told her yesterday that he _____ for her at home at seven the next evening.
    A. is waiting B. has waiting          C. has been waiting D. would be waiting
    譯文:他昨天告訴她他要在第二天的晚上七點在家等她。
    答案:1.D 2.D 3.A 4.C 5.D
    時態的呼應
    1.You look very unhappy. I _____ you _____ the examination.
    A. suppose, haven't pass             B. am supposing, hadn't pass           C. am supposing, don't pass           D. suppose, didn't pass
    譯文:你看起來很不高興,我猜你沒通過考試。
    2.He asked me whether I _____ the final examination.
    A. has passed B. had passed               C. passed         D. pass
    譯文:他問我是否通過了期末考試。
    3.My father told me that the earth _____ around the sun.
    A. goes B. went          C. go D. had gone
    譯文:爸爸告訴我地球圍繞太陽轉動。
    答案:1.D 2.B 3.A

Copyright 2007 - 2012 www.tanakamoyo.com,All Rights Reserved
sky彩票 海盐县 | 仙居县 | 全椒县 | 灵川县 | 兴隆县 | 扶沟县 | 苏尼特右旗 | 乐平市 | 四子王旗 | 万源市 | 阳谷县 | 五河县 | 佛教 | 长武县 | 朔州市 | 安顺市 | 客服 | 德庆县 | 玉溪市 | 革吉县 | 会东县 | 钟祥市 | 沂源县 | 库伦旗 | 旬邑县 | 济源市 | 西城区 | 马山县 | 二手房 | 肥东县 | 阳山县 | 巴林左旗 | 沁源县 | 泰兴市 | 阳东县 | 改则县 | 芦山县 | 永兴县 | 宜黄县 | 九江市 | 安国市 | 来凤县 | 新余市 | 土默特右旗 | 佛坪县 | 阜南县 | 德钦县 | 磐安县 | 桐柏县 | 永善县 | 基隆市 | 黄山市 | 抚顺市 | 平遥县 | 女性 | 巢湖市 | 邯郸市 | 公主岭市 | 平昌县 | 祁阳县 | 静海县 | 卢氏县 | 晴隆县 | 行唐县 | 滁州市 | 古蔺县 | 车险 | 温宿县 | 巨鹿县 | 太原市 | 布尔津县 | 策勒县 | 临夏县 | 永平县 | 新田县 | 如东县 | 土默特左旗 | 环江 | 达尔 | 新竹县 | 小金县 | 博客 | 尼玛县 | 平顺县 | 封丘县 | 古蔺县 | 璧山县 | 错那县 | 临潭县 | 揭东县 | 福清市 | 固安县 | 曲水县 | 龙南县 | 班玛县 | 黎川县 | 三亚市 | 舞钢市 | 六盘水市 | 乌鲁木齐县 | 德庆县 | 富源县 | 定西市 | 博客 | 获嘉县 | 汶上县 | 炎陵县 | 奉节县 | 上犹县 | 乌审旗 | 基隆市 | 息烽县 | 东台市 | 阿坝县 | 肇州县 | 乌兰县 | 延吉市 | 祁东县 | 犍为县 | 独山县 | 错那县 | 蒲城县 | 大关县 | 田林县 | 小金县 | 缙云县 | 呼图壁县 | 海南省 | 汝城县 | 临海市 | 澄城县 | 多伦县 | 南阳市 | 米林县 | 原平市 | 砀山县 | 济源市 | 兴安县 | 晴隆县 | 泸水县 | 盐源县 | 垫江县 | 云浮市 | 瑞昌市 | 盐山县 | 泾川县 | 阿瓦提县 | 衡阳市 | 抚顺县 | 屏山县 | 台南县 | 乡城县 | 肇源县 | 垫江县 | 临沧市 | 霍城县 | 上虞市 | 苍梧县 | 淮阳县 | 虞城县 | 宜丰县 | 桐乡市 | 静乐县 | 山东 | 湘阴县 | 大田县 | 子长县 | 郓城县 | 恭城 | 宝应县 | 洛隆县 | 汤原县 | 沅陵县 | 盐亭县 | 綦江县 | 花莲市 | 读书 | 太白县 | 青神县 | 桂阳县 | 郑州市 | 原平市 | 北碚区 | 玉山县 | 宁城县 | 从化市 | 台湾省 | 济宁市 | 司法 | 通道 | 格尔木市 | 阿拉善右旗 | 城固县 | 石泉县 | 朔州市 | 内丘县 | 丰宁 | 舞钢市 | 克山县 | 府谷县 | 广水市 | 宜兴市 | 华亭县 | 乌拉特前旗 | 贺兰县 | 依安县 | 宁津县 | 三门峡市 | 攀枝花市 | 日土县 | 长白 | 敦煌市 | 盈江县 | 宜川县 | 北碚区 | 全椒县 | 邯郸县 | 贵南县 | 上蔡县 | 香河县 | 南召县 | 积石山 | 蒙山县 | 黑山县 | 垦利县 | 高州市 | 贞丰县 | 城固县 | 曲麻莱县 | 阜城县 | 安泽县 | 岚皋县 | 来宾市 | 团风县 | 温州市 | 刚察县 | 上犹县 | 同仁县 | 开平市 | 家居 | 遂昌县 | 汽车 | 铁岭县 | 沾化县 | 额敏县 | 呼和浩特市 | 古蔺县 | 浦县 | 高安市 | 巢湖市 | 敖汉旗 |